Бъдещето на един от най-великите играчи в историята на футбола е

...
Бъдещето на един от най-великите играчи в историята на футбола е
Коментари Харесай

Защо Лео Меси избра Интер Маями

Бъдещето на един от най-великите играчи в историята на футбола е към този момент ясно. Лео Меси ще продължи кариерата си в Интер Маями , което пристигна като лека изненада за всички.
 Саудитска Арабия трансформира освен футбола, само че и спорта
Ще купи ли Саудитска Арабия футбола (и спорта като цяло)

Граници тук няма

Причина: другите две варианти пред Меси изглеждаха по-изкушаващи. Първата бе да се завърне в Барселона, където парите нямаше да са толкоз доста, колкото в ПСЖ да вземем за пример, само че въпреки всичко това е клубът, разкрил го за огромния футбол.

Другата примамлива оферта бе от Ал-Хилал, които предлагаха на Лео Меси над 400 милиона  годишна заплата. 35-годишният аржентинец обаче избра напълно друга посока и се впусна по стъпките на доста други известни футболисти преди него, които са играли в Съединени американски щати.

За образец можем да вземем един от притежателите на Интер Маями - Дейвид Бекъм, който към края на кариерата си игра в ЛА Галакси. Престой в MLS имаше и неотдавна пенсиониралият се Златан Ибрахимович, а даже сега в лигата играят добре познати имена.

Още през 2020 година се заприказва, че Бекъм се пробва да убеди Меси да премине в Интер Маями, само че тогава той избра ПСЖ. Е, явно Бекъм и съдружниците му са били много безапелационни, с цел да накарат футболиста да пренебрегне галактическата оферта от Саудитска Арабия.

Защо и Барселона, Ал-Хилал изгубиха борбата

Пред Mundo Deportivo Лео Меси говори за решението си, като е безапелационен, че парите в никакъв случай не са били водещи при решението му. Той даже твърди, че от Барса са му изпратили оферта и заплата, само че те не са били значимите в тази ситуация и не те са повода да пренебрегне испанския гранд.

Чисто и просто, Меси не желае някой различен да взима решенията за бъдещето му и да се стига до обстановки, в които заплатите на неговите съотборници биват намалявани, с цел да може да бъде плащана неговата. 

Аржентинецът дори е сигурен, че в клуба има хора, които не желаят неговото завръщане, тъй като го смятат като отрицателно влияние. Никога също по този начин не е обмислял съществено офертата от Саудитска Арабия, тъй като не парите са на напред във времето.

Не е обмислял и офертите, които е получавал от други европейски тимове, тъй като знаем, че на Стария континент желае да играе единствено за Барса. 

" Бих желал да съм близо до Барселона в бъдеще. Вече даже е решено, че със фамилията ми ще живеем в града в даден миг. Надявам се, че един ден ще мога да оказа помощ на клуба, тъй като го обичам. "

Друга причина за решението му е, че желае да се измъкне малко от цялото внимание на Стария континент, с цел да намерения повече за фамилията си.

Разбира се, почитателите на футбола няма по какъв начин да не са леко тъжни от обстоятелството, че фигура като Меси напуща Европа, тъй като той остави в действителност доста мемоари и върхове. Според спортния публицист Фабрицио Романо, за всички тези години в Европа аржентинецът е изиграл общо 853 срещи, в които е вкарал 704 гола и е направил 303 асистенции. Има завоюва седем Златни топки и шест пъти е печелил Златната обувка.

Какво накара Меси да избере Съединени американски щати

Със сигурност Интер Маями не са предложили огромна заплата на Лео Меси като тази от Ал-Хилал, само че пък са изиграли картите си по допустимо най-хубавия метод.

Според Boardroom, офертата на американския тим не е била по никакъв начин неприятна. Не се знае каква ще бъде годишната заплата на Меси, само че пък той ще получава проценти от съвсем всичко.

Футболистът ще получава % от продажбите на абонаменти за Apple TV+. Но не на всички, а на тези, които си платят, с цел да гледат MLS. През предходната година Apple и MLS подписаха договор за световните права за лъчение на шампионата за 10 години, който е на стойност 2.5 милиарда $.

От друга страна, Apple към този момент оповестиха документална поредност от четири елементи, която да наблюдава участията на  на международни шампионати. Включително и последното.

По сходство на тази договорка, adidas, които са формалният снабдител на екипировка на MLS, също ще дадат % от продажбите си, свързани с шампионата, на Меси. Не е ясно и дали футболистът няма да има уговорка, позволяваща му в бъдеще да закупи някои от футболните тимове в Съединени американски щати.

А тъкмо такава имаше и Дейвид Бекъм. Тя му позволяваше да направи точно това против 25 милиона $ - и той го направи. В момента Интер Маями се намира на последната 15-а позиция в Източната конференция на шампионата и от Меси се чака да възроди тима.

Преди няколко години пък Меси похарчи 7.2 милиона $, с цел да купи целия девети етаж от първокласна постройка във Флорида, напомнят от Los Angeles Times. Засега не се знае по какъв начин тъкмо, само че сигурно правила ще бъдат изменени за аржентинеца.

Към момента MLS са наложили таван на заплатите. Той е в размер на 5.21 милиона $ и е общ за всеки един тим. Толкова пари Меси би проработил в Ал-Хилал за към седмица. Вероятно за него ще бъде направено изключение. Или ще бъде изменен таванът...
 Ефектът Лео Меси - за какво ПСЖ губи почитатели в Instagram
Ефектът Лео Меси - за какво ПСЖ губи почитатели в Instagram

Феновете не са удовлетворени

Самият Лео Меси сподели, че договорката към момента не е финализирана, само че резултатът към този момент се усеща. Очаква се той да направи дебюта си най-рано през месец юли, само че цените на билетите за мача на Интер Маями през септември против Лос Анджелис се препродават на цени до 4700 $.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР